عنوان دوره آموزشی: نقش کنترل دود در ایمن سازی ساختمان ها
مدرس:
- مهندس داریوش فرجی: طراح، مدرس و مؤلف تأسیسات مکانیکی
- مهندس حسین جوینی: کارشناس ارشد آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی ساریخلاصه وبینار
آشنایی با خطرات دود
شاید در مورد گازهای سمی که در دود هست شنیده باشید، ولی نکته قابل توجه این است که 75 درصد علت همهی مرگها در حریق در اثر خفگی هست. تقریبا 57 درصد از مرگ های حریق بیرون از اتاق محروقه هست.
پس با توجه به اهمیت دود در آتش سوزی ها لازم هست که با رفتار حریق هم آشنا بشیم. یکی از بحث های مهم در این مورد هدایت هست. فلزات بهتر از مواد دیگر کار هدایت را انجام می دهند، در عوض سیالاتی مثل مایعات و گازها انتقال حرارت با جابه جائی را انجام می دهند.
انتقال به طریق اشعه مادون قرمز هم یکی از شیوه های انتقال هست که در خطوط مستقیم منتقل می شود. رفتار مواد مختلف در برابر اشعه متفاوت است. به عنوان مثال لباس های تیره جاذب اشعه هستند و لباس های روشن اشعه را منعکس می کنند و برخی مواد اشعه را از خودشون عبور میدهند.
تعریف نقطه آتش: پائین ترین درجه حرارتی که یک سوخت توان تولید بخارات کافی جهت اشتعال و ادامه اشتعال را داشته باشد.
گازهای معمول در آتش سوزی ها:
- منواکسیدکربن
- دیاکسیدکربن
- سیانیدکربن
- دیاکسیدهیدروژن
- آمونیاک
آشنایی با مراحل حریق:
- اشتعال اولیه
- رشد آتش
- پیشروی شعله
- اوج احتراق
- پسنشینی و نیمه سوختن و دودکردن و خاموشی
چرا دونستن درمورد این موضوع مهمه؟
آتش سوزی از جمله حوادث ناگواری هست که به وفور در سرزمین ما اتفاق می افتد. شاید آشنایی با روش های پیشگیری از حریق و آشنایی با رفتار حریق برای داشتن رفتار مناسب هنگام وقوع اتفاق از موارد مهمی باشد که بتواند در مدیریت حادثه کمک کننده باشد. توصیه می شود حتما فیلم ضبط شده وبینار را در آپارات سایت نمایشگاه مجازی باما تماشا کنید. به امید افزایش اطلاعات و سواد عمومی جامعه درمورد فرهنگ ایمنی.
بامایی عزیز اگه فکر میکنی مطالب این وبینار برات مفیده، توصیه میشه نسخه کامل وبینار را در آپارات سایت نمایشگاه مجازی باما HSE تماشا کنی .
رشته های دانشگاهی مرتبط
اطفا حریق شهری ، امداد و نجات شهری ، ایمنی کار و حفاظت فنی ، ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی ، تأسیسات تهویه و تبرید ، ایمنی صنعتی و محیط کار ، ایمنی، سلامت و محیط زیست و صنایع (HSE) ، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار ، مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست ، مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) ، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار ، بهداشت و ایمنی مواد غذایی ، مهندسی سوانح ،