معرفی رشته زیست فناوری پزشکی، مقطع دکتری

دکتری تخصصی زیست فناوری پزشکی
رشته زیست فناوری پزشکی در مقطع دکتری تخصصی مجموعه از دانشها و فنون برگرفته از علوم زیستی است که از سلول های زنده و مواد سلولی برای تحقیق و تولید مواد دارویی و محصولات مورد استفاده در تشخیص بیماری ها استفاده میکند و در پیشگیری و درمان بیماری ها به کمک انسان می آیند.
تاریخچه دکتری تخصصی زیست فناوری پزشکی
با توجه به سابقه دیرینه تمدن های علمی در ایران و گسترش کنونی علوم زیست فناوری در کشور به همت و تلاش برخی از دانشگاه کشور رشته تحصیلی زیست فناوری با گرایش فنی مهندسی در سال ۱۳۶۷ تأسیس گردیده است و تاکنون دانش آموختگانی نیز در مقطع کارشناسی ارشد تربیت شده اند. همچنین رشته بیوتکنولوژی در مقطع کارشناسی و در مقطع دکتری تخصصی در دانشگاه های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال اجرا می باشد. لازم به ذکر است که در سال ۱۳۷۱ رشته فرآورده های بیولوژی در انستیتو پاستور ایران با همکاری مؤسسه سرم سازی رازی و مرکز پژوهش های علمی و صنعتی ایران راه اندازی شد. سپس اولین دوره دکتری زیست فناوری پزشکی در سال ۱۳۸۶ در انستیتو پاستور ایران آغاز شد و در سال ۱۳۸۷ دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز اقدام به پذیرش دانشجو در این مقطع تحصیلی کردند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی این رشته عبارتند از: اصول ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک نظری، اخلاق زیستی، سمینار، مهندسی ژنتیک عملی، مهندسی پروتئین، اصول و کاربردهای فرآیندهای مهندسی در بیوتکنولوژی، کاربردهای واکسن ها و آنتی بادها در زیست فناوری پزشکی، نانو بیوتکنولوژی، اصول استانداردسازی و ایمنی فرآورده های بیولوژی و پایان نامه.
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
بازار کار و آینده شغلی
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:
- کارخانههای داروسازی
- مراکز آموزشی و تحقیقاتی
- فعالیت در بخش های آموزشی، پژوهشی، مشاوره ای، تشخیص، پایشی، تولید و مدیریتی وظایف حرفه ای
- همکاری در تدوین دستورالعمل های مرتبط با رشته با مسئولین نظام سلامت آموزش کارکنان محل خدمت
- طراحی، انجام و نشر پژوهش های کاربردی به ویژه در زمینه رشته مرتبط
- مشاوره با متخصصان بخش درمان
- مشاوره با محققین بخش تولید به منظور بهینه سازی تولید
- کمک در طراحی و انجام پژوهش های کشوری و دانشگاهی با مراکز تحقیقاتی و نظام سلامت